Turnaj starších žáků, 9. 10. 2016 - Polička. Krátké ohlédnutí Tomáše Šimona

09.10.2016 20:45

Druhý turnaj našich starších žáků v unii se nesl ve světle zlepšení, co do počtu vítězství, ale také velké nejistoty z důvodu velmi vyrovnané skupiny. V té totiž rozhodlo posledních 40 vteřin zápasu našich soupeřů z Poličky a Přelouče, kdy Polička snížila na 2:4, což nás, místo poklidného zápasu o třetí místo, opět poslalo do baráže. Celkově o pořadí ve skupině, kde se všechny týmy porazily navzájem, rozhodovalo skóre, které bylo srovnané nejtěsnějším možným rozdílem (+1 Přelouč, 0 Polička, -1 HAGA). Bohužel jsme se tedy pouze kvůli jednomu gólu v zápase, který jsme ani nehráli, opět nevyhnuli zápasu o udržení.

 

HAGA Pardubice 1:3 SK 1. FBC Polička

Zápas byl ospalý z obou stran, my jsme ale odehráli partii hůře a vinou neproměněných šancí, chyb v obraně a velké laxnosti, co do pohybu, zaslouženě prohráli. Už zde byl položen základ následné nepříjemné situace. Zvlášť, když Přelouč se ve všech zápasech herně jevila jako lepší tým, než-li, při vší úctě k soupeři, právě Polička.

 

HAGA Pardubice 5:4 Orel Přelouč

Zápas, ve kterém přišlo velké zlepšení v pohybu hráčů, ale také plno neproměněných šancí. Na obou stranách padly velmi laciné góly. Musíme přiznat, že zápasu by slušela remíza, ale štěstí se nakonec přiklonilo na naší stranu. Ačkoliv to ve výslekdu nic neřešilo, minimálně to pomohlo zvednout sebevědomí našich hráčů. Za zvážení ovšem stojí ztráta vedení 4:2.

 

HAGA Pardubice 3:2 Sokol Pardubice B

Zápas o udržení, ve kterém jsme se dostali do trháku 3:0 po velmi dobré první polovině. V té druhé už byla na hráčích po celodenním programu znát velká únava a proto jsme především bránili vybojovaný náskok a spoléhali se na brejky. Naštěstí se nám, především díky obětavosti při bránění, povedlo náskok udržet a příslušnost ve čtvrtém koši jsme udrželi.

 

Celkově byl výkon o něco lepší, než-li na prvním turnaji. Škoda prvního zápasu který jsme vyloženě prospali. Měli jsme také obrovskou smůlu v konečném pořadí, kdy 3 body bohužel nestačily k poklidnému udržení koše. Celkově je stále na čem pracovat a hráči si teprve zvykají na tvrdost i tempo ligy, ale určitě bylo vidět zlepšení.