Krátké zhodnocení prvního turnaje SŽ v unii očima Tomáše Šimona

26.09.2016 18:52

Historicky první turnaj našich týmů v ČFbU je již historií a naši hráči si v něm nevedli úplně podle našich představ. Ať už vinou nervozity, přemotivování či nerozehranosti, byl nakonec náš tým rád za udržení příslušnosti ve 4. koši soutěže starších žáků

 

1.  HAGA Pardubice 3:4 Orel Přelouč

 

Utkání bylo plné nepřesností z obou stran. Na naší straně sehrály podstatnou vinu obrovské hrubky v obraně, nekomunikace, nervozita a řada neproměněných šancí. Ačkoliv herně byl zápas vyrovnaný, výsledek 8:4 v náš prospěch by také překvapením být nemusel. Bohužel šance, které jsme měli, jsme nedokázali proměnit.

 

2. HAGA Pardubice 1:4 FBC TJ Draci Lanškroun

 

Na klukách byla vidět opět nervozita, soupeř byl navíc rychlejší a nebál se střílet. Naši kluci sice obětavě padali do střel, ale vepředu jsme nedokázali nic vytvořit. Hodí se zmínit, že v obou zápasech nás hodně podržel Lešek Weniger v brance, který dle mého názoru předvedl nejlepší výkon, co ho znám. Tahle porážka byla, bohužel, naprosto zasloužená, protože Lanškroun nás takřka k ničemu nepustil, a to ani v přesilovkách.

 

3. Play-down: HAGA Pardubice 8:1 FBK Jičín

 

Upřímně jsem tak jednoznačný výsledek nečekal. Když jsem Jičín sledoval v předchozích zápasech, očekával jsem vyrovnané utkání, ale kluci se konečně trochu přiblížili výkonům z loňska a ačkoliv ve hře bylo stále spoustu nedostatků a chyb, na kterých musíme zapracovat, byla už, především od chvíle, kdy jsme z 0:1 otočili na 2:1 v náš prospěch, vidět větší jistota s míčkem na florbalce a toto sebevědomí rostlo s každým vstřeleným gólem.

 

 

Závěrem se hodí říct, že doufáme, že se nám příští turnaj povede mnohem lépe a přivezeme více bodů, protože kvality na to kluci mají, jen je musí na hřišti naplno ukázat a nebát se.

 

TomŠim